sábado, 20 de octubre de 2007

BOJERIES DE LA IN-JUSTÍCIA

JUGANT AMB ELS LÍMITS LEGALS

... REALMENT, LES LLEIS ESTAN LIMITADES?

La justícia argentina està d’enhorabona: un jutge s’ha ‘autocondemnat’ per cometre un error processal en una causa contra l’Estat. El magistrat en qüestió, Gustavo Antoun, va haver de ‘complir i fer complir la llei’ davant d’una denúncia que fa tres anys va presentar una dona en nom de la seva filla –menor d’edat-, qui va sortir lesionada després de participar en un acte organitzat per l’Estat. El jutge ‘incompetent’ va iniciar un procediment ordinari en l’assumpte i es va equivocar: hauria d’haver optat per obrir un sumari per danys i perjudicis.Convençut, Antoun va enviar la demanda a l’Estat provincial corresponent al seu partit judicial. I, quan ja era massa tard, va adonar-se’n del seu error. Ara, la ressolució s’haurà de fer esperar –ja se sap, la justícia és lenta-, però no la indemnització que Antoun pagarà a la Sila Mottesi –la mare de la nena malmesa-: 1.500 euros, import màxim que permet la llei argentina.

Demandes 'totpoderoses'
El cas ‘Antoun’ ha aribat tan sols dues setmanes després que al senador estatal de Nebraska, Ernie Chambers, se li ocorregués la ‘gran’ idea de demandar a Déu acusant-lo de ser l’autor de totes les catàstrofes del món ‘que han provocat la mort i la destrucció sense misericòrdia’.

La Cort del districte de Douglas va admetre a tràmit la demanda el passat 14 de setembre. Ara, com en tot procés judicial, s’haurà de celebrar una vista oral. I, com en tot procés judicial, la part demandada tindrà dret a defensa. En aquest cas, la part demandada és ‘Nostre Senyor’. Amb tot, el principal problema és la impossibilitat de la part en qüestió de presentar-se al procés malgrat els esforços –sense èxit- que ha fet Chambers per invocar-la amb crits de ‘manifestat, manifestat, estiguis on estiguis!’. Així doncs, Déu tindrà representants, de diverses religions, denominacions i cultes, que parlaran en nom d’ell. Això sí, abans que comenci tot el procés judicial, el senador ha demanat al jutge encarregat del cas que faci un requeriment permanent a Déu perquè cessi en les seves ‘accions destructives’ i les seves ‘amenaces terrorífiques’.
De ben segur que Antoun no ressoldria aquest cas: hi ha un error molt més que manifest en la causa: la total indefensió -per molt 'Totpoderós' que sigui- d'una de les dues parts.

No hay comentarios: